Chinees avontuur zit erop voor Jordi Cruijff: 'Altijd deel van m'n voetbalfamilie'

Chinees avontuur zit erop voor Jordi Cruijff: 'Altijd deel van m'n voetbalfamilie'

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 15:47za 14-12-2019 om 15:47

Laatste update: zaterdag 14 december 2019 om 16:18za 14-12-2019 om 16:18

Jordi Cruijff kan uitkijken naar een nieuwe uitdaging. De 45-jarige oud-international is niet langer de trainer van het Chinese Chongqing Dangdai Lifan, heeft de club zaterdag bekendgemaakt via de officiële kanalen.

Cruijff begon in de zomer van 2018 aan het karwei in China, nadat hij overkwam van het Israëlische Maccabi Tel Aviv. De zoon van Johan Cruijff stapte halverwege de Super League-jaargang in en liet zijn ploeg aan degradatie ontsnappen. In zijn eerste volledige seizoen leidde hij Chongqing Dangdai Lifan naar plek tien. In China wordt echter gefluisterd dat de club financiële problemen heeft en niet kon voldoen aan verplichtingen ten opzichte van de technische staf.

De negenvoudig Oranje-international heeft zich na zijn vertrek gemeld op Twitter. 'Vanaf de eerste dag heb ik de onvoorwaardelijke steun van de fans gevoeld. Daar wil ik iedereen voor bedanken', laat hij weten. 'Dat geldt ook voor alle medewerkers van de club: wij waren collega's van elkaar, maar zijn ook goede vrienden geworden. Ook wil ik de spelers bedanken: jullie hebben alles gegeven voor het team en onze voetbalfilosofie. (...) Het is tijd voor nieuwe projecten, maar Chongqing Dangdai Lifan zal voor altijd deel uitmaken van mijn voetbalfilosofie.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws