Leicester ziet Liverpool uitlopen, Bournemouth doet worstelend Chelsea pijn

14-12-2019 17:56
24

Leicester City heeft in de achtervolging op koploper Liverpool in de Premier League duur puntenverlies geleden. The Foxes kwamen op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Norwich City. Chelsea verloor thuis van Bournemouth.

Leicester City - Norwich City
Leicester City is aan een ijzersterk seizoen bezig en wist zijn laatste negen competitieduels te winnen. Laagvlieger Norwich City moest het volgende slachtoffer worden in het King Power Stadium. Na 26 minuten werd Teemu Pukki echter diep gestuurd en de Finse international passeerde Kasper Schmeichel. Voor Pukki was het alweer zijn negende treffer van het seizoen, waarmee hij op gelijke hoogte komt met Sergio Agüero, Harry Kane en Sadio Mané.

Leicester moest in de achtervolging en repareerde de achterstand na 38 minuten. Jamie Vardy kopte uit een hoekschop tegen Tim Krul aan, waarna de bal via de Nederlandse doelman in het doel verdween. De ploeg van manager Brendan Rodgers ging daarna op jacht naar de drie punten, maar Norwich hield verrassend stand. De achterstand van Leicester op Liverpool bedraagt daardoor nu tien punten.

Chelsea - Bournemouth
Chelsea kreeg na het midweekse succes in de Champions League bezoek van het geplaagde Bournemouth, dat zijn laatste vijf wedstrijden verloor. The Cherries moesten het bovendien stellen zonder de geblesseerde steunpilaar Nathan Aké. The Blues slaagden er echter niet in om doelman Aaron Ramsdale te passeren, die onder meer een geweldige reflex in huis had op een kopbal van dichtbij van Emerson.

Bournemouth zorgde na 83 minuten zelfs voor een daverende verrassing. Een hoge kopbal viel achter de Chelsea-defensie, Dan Gosling ontsnapte aan buitenspel en rondde op acrobatische wijze af: 0-1. De ploeg van manager Frank Lampard zette nog wel aan, maar wist de achterstand niet meer ongedaan te maken. Voor Chelsea is het de vierde nederlaag in vijf duels, waardoor de vierde plaats steeds meer onder druk komt te staan.