PEC Zwolle wint belangrijke degradatiewedstrijd van VVV-Venlo

14-12-2019 21:37
19

PEC Zwolle heeft tegen mede-degradatiekandidaat VVV-Venlo drie belangrijke punten weten te pakken. In De Koel trok de ploeg van John Stegeman aan het langste eind, al ging dat niet vanzelf: 1-2.

PEC creërde het eerste gevaar van de wedstrijd en kwam na ruim tien minuten op 0-1 door Kenneth Paal, die via de onderkant van de lat prachtig raak schoot met zijn chocoladebeen. Pelle Clement verdubbelde na 25 minuten spelen de score na een schitterende pass van Thomas Lam.

De Zwollenaren hadden de wedstrijd nog voor de rust in het slot moeten gooien, maar lieten dat na. Een schot van Johnatan Opoku was lang het enige wapenfeit van VVV in de eerste helft. Vito van Crooij miste vlak voor rust twee grote kansen op 0-3.

Het eerste kwartier van de tweede helft was duidelijk voor VVV, dat gevaarlijk was via Evert Linthorst. Aan de andere kant had Dean Huiberts 0-3 kunnen maken voor PEC. In de slotfase maakte de zeventienjarige debutant Aaron Bastiaans de wedstrijd weer spannend. PEC stond ineens met de rug tegen de muur en Stegeman bracht daarom met Sam Kersten een extra verdediger in het veld. PEC wist de slotfase te overleven.

PEC klimt uit de degradatiezone, maar is met een veertiende plaats nog lang niet uit de problemen. VVV staat zestiende en heeft één punt minder dan de club uit Zwolle.