Via Nyon naar Istanbul: de volledige Champions League-route na de winterstop

Via Nyon naar Istanbul: de volledige Champions League-route na de winterstop

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 14:00di 18-02-2020 om 14:00

De Nederlandse delegatie is helaas afgehaakt, maar de Champions League-trein dendert onverminderd voort na de winterstop. De zestien overgebleven uitverkorenen mogen beginnen aan hun routenaar Istanbul: een overzicht van de weg naar de finale.

Achtste finales
De achtste finales zullen de meeste tijd in beslag nemen. De UEFA heeft zowel in februari als in maart twee midweken vrijgehouden: de heenwedstrijden en de returns worden uitgesmeerd over in totaal vier weken. Elke groepswinnaar treft een nummer twee en zal beginnen met een uitduel, om de return in eigen huis te spelen.

Geplaatst: Paris Saint-Germain, Bayern München, Manchester City, Juventus, Liverpool, FC Barcelona, RB Leipzig, Valencia
Ongeplaatst: Real Madrid, Tottenham Hotspur, Atalanta Bergamo, Atlético Madrid, Napoli, Borussia Dortmund, Olympique Lyon, Chelsea

Speelschema: Atlético Madrid-Liverpool, Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain (18 februari-11 maart), Atalanta Bergamo-Valencia, Tottenham Hotspur-RB Leipzig (19 februari-10 maart), Chelsea-Bayern München, Napoli-FC Barcelona (25 februari-18 maart), Olympique Lyon-Juventus, Real Madrid-Manchester City (26 februari-17 maart)

Kwartfinales
Als de laatste acht eenmaal bekend zijn, mag er weer geloot worden in Nyon. Op 20 maart – twee dagen na de laatste returnduels – mogen de vertegenwoordigers van de kwartfinaledeelnemers zich melden in Zwitserland. De UEFA zal dan het programma van de kwartfinales, halve finales én de finale bekendmaken. Er zal sprake zijn van een 'open' loting: clubs uit hetzelfde land kunnen elkaar gewoon treffen tussen 7 en 15 april. Vorig seizoen was dat bijvoorbeeld het geval met Manchester City en Tottenham Hotspur.

Halve finales
Wanneer de laatste vier ploegen over zijn gebleven, wordt er dus niet geloot. Direct na afloop van de kwartfinales weten de gelukkigen al wie ze eind april en begin mei zullen treffen. In de Koningsdag- en Bevrijdingsdagweken staan twee reisjes naar Istanbul op het spel.

Finale
30 mei 2020, een datum die ongetwijfeld al rood omcirkeld is in de Spaanse, Engelse, Italiaanse, Duitse en Franse agenda's. Welgeteld dertien dagen voor de openingswedstrijd op het EK wordt duidelijk wie de Cup met de Grote Oren omhoog mag houden in het Atatürk Olimpiyat Stadyumu. Tijdens de loting voor de kwartfinales wordt al bepaald welke club 'thuisvoordeel' heeft als het de finale haalt, vorig seizoen mocht Liverpool dat genoegen smaken.

Alle data op een rij
18, 19, 25 en 26 februari 2020: heenwedstrijden achtste finales.
10, 11, 17 en 18 maart 2020: returns achtste finales.
20 maart 2020: loting kwartfinales, halve finales in Nyon (Zwitserland).
7 en 8 april 2020: heenwedstrijden kwartfinales.
14 en 15 april 2020: returns kwartfinales.
28 en 29 april 2020: heenwedstrijden halve finales.
5 en 6 mei 2020: returns halve finales.
30 mei 2020: finale in Istanbul (Turkije).

Lees meer over: Champions League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws