VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: doelman

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: doelman

Gepubliceerd: maandag 23 december 2019 om 09:30ma 23-12-2019 om 09:30

Laatste update: maandag 23 december 2019 om 09:36ma 23-12-2019 om 09:36

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie tot nu toe horen. We beginnen met de beste doelman!

Voor de positie onder de lat hebben we vier keepers genomineerd waar jij op kan stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. De goalie met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in de sterren-XI van de eerste seizoenshelft van 2019/20. Dit zijn de genomineerden.

Andre Onana (Ajax)
Natuurlijk, om Onana kunnen we niet heen. De doelman van Ajax is misschien nog wel beter dan in zijn voorgaande Ajax-jaren en miste nog geen minuut. Een smetje op zijn blazoen zijn de tegengoals in zijn eerste en laatste weken van de eerste seizoenshelft.

Marco Bizot (AZ)
De minst gepasseerde doelman van de Eredivisie is bezig aan het beste seizoen in zijn carrière. Bizot hoefde pas acht keer te vissen en hield in 2019 liefst 31 (!) keer de nul. Alleen Heinz Stuy - in 1971 - presteerde dat ook.

Timon Wellenreuther (Willem II)
Willem II is de revelatie van de eerste seizoenshelft en geen enkele stuntploeg kan zonder een betrouwbare keeper. Wellenreuther heeft moeten wennen aan de Eredivisie, maar dit seizoen valt voor hem alles op zijn plek.

Sergio Padt (FC Groningen)
Het treinincident trok een zware wissel op Padt, maar de doelman van Groningen is helemaal terug en droomt zelfs weer van Oranje. Padt kan bovendien trots zijn op zijn statistieken: slechts achttien tegengoals in een wisselvallig team.

Wie vond jij de beste doelman van de eerste seizoenshelft? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie was de beste doelman van de eerste seizoenshelft?

(16210 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws