'Tijd gaat dringen voor Heerenveen na rode cijfers: nieuwe hoofdsponsor is nodig'

'Tijd gaat dringen voor Heerenveen na rode cijfers: nieuwe hoofdsponsor is nodig'

22-12-2019 07:31
49

Het operationele tekort van SC Heerenveen is wederom toegenomen. Het seizoen 2018/2019 heeft niet voor zwarte cijfers gezorgd in Friesland en daardoor nemen de zorgen over de financiële situatie van de club toe.

Algemeen directeur Cees Roozemond werd aangesteld om het operationele tekort terug te brengen nadat zijn voorganger, Luuc Eisenga, daar niet in slaagde. Voetbal International maakt echter uit de jaarcijfers van Heerenveen op dat de club een nettoverlies van bijna 900 duizend euro heeft geleden over het afgelopen boekjaar. Er zijn financiële doelstellingen niet gehaald, zo laat de club weten.

Als de club op deze manier doorgaat ontstaan er zorgen over de financiële ontwikkeling van Heerenveen, zo valt er te lezen. Afgelopen zomer presenteerde de club nog een plan om het operationele tekort van zes miljoen terug te dringen naar twee miljoen, maar daar zit voorlopig nog geen schot in.

Het één en ander kan niet los gezien worden van het ontbreken van een hoofdsponsor in Friesland. Roozemond is volgens VI met een aantal partijen in gesprek en dat zou nodig zijn om verandering te brengen in de voorlopig beroerde financiële situatie.