'Er werd zo negatief gedaan, alsof we PSV waren dat acht keer op rij verloor'

'Er werd zo negatief gedaan, alsof we PSV waren dat acht keer op rij verloor'

22-12-2019 08:57
35

Adil Auassar heeft zich verbaasd over de negativiteit die rondom Sparta heerste na de mindere serie die de Rotterdammers achter de rug hebben. Voor de 3-0 thuiszege op AZ won de Kasteelclub vier wedstrijden niet.

De feiten spreken volgens Auassar boekdelen. "Gek hoe negatief iedereen dan kan zijn, ook binnen de club", reageert de aanvoerder van de Spartanen bij FOX Sports. "Natuurlijk, we hebben geen beste periode achter de rug, maar kijk waar we nog steeds staan op de ranglijst."

Ook binnen de club voelde de verdediger annex middenvelder niet het vertrouwen waar hij op hoopte. "Maar in de buitenwereld ook hoor", legt Auassar uit. "Ik proefde het gewoon. We leken wel PSV die acht wedstrijden op rij verliezen. Met alle respect voor de negativiteit van die mensen, maar dat is voor ons best moeilijk."

De overwinning op AZ, dat de wedstrijd met tien man eindigde na een rode kaart voor keeper Marco Bizot, was volgens Auassar terecht. "Ze dachten dat ze het wel even konden doen hier", vertelt de captain. "Dat sloeg wel op ons over. Wij voelden dat gewoon."