Frustratie bij Heracles: 'Na twintig wedstrijden nog steeds geen strafschop gehad'

Frustratie bij Heracles: 'Na twintig wedstrijden nog steeds geen strafschop gehad'

22-12-2019 09:51
45

Cyriel Dessers, doelpuntenmaker voor Heracles in de uitwedstrijd bij SC Heerenveen (1-1), dacht in de tweede helft recht te hebben op een strafschop. De Belgische spits werd getorpedeerd door Warner Hahn, doelman van de Friezen, maar de bal ging niet op de stip.

Als Dessers de beelden terugziet wordt de verbazing alleen maar groter. "Als je dit zo blijft zien wordt het steeds meer een penalty voor mijn gevoel", zegt de Belg met Nigeriaanse roots tegenover FOX Sports. "Heel vreemd dat deze niet wordt gegeven. We hebben na twintig wedstrijden dit seizoen nog steeds geen strafschop gehad en ik dacht dat dit wel het moment zou zijn, maar het is ons blijkbaar niet gegund."

Als de gasten uit Almelo een strafschop hadden gekregen, was dat de uitgelezen mogelijkheid geweest om in de tweede helft op voorsprong te komen in het Abe Lenstra Stadion. "Als dit ergens anders op het veld gebeurt is het wel een overtreding, dus waarom zou het in het strafschopgebied dan geen overtreding zijn? Ik snap dat de keeper in de vijfmeter wordt beschermd, maar daarbuiten.. Sorry hoor, ik vind dit echt een penalty."