Heracles en Heerenveen delen belangrijke punten in subtopper-clash

21-12-2019 20:22 Laatste update: 20:35
16

De subtopper tussen Heerenveen en Heracles heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen scoorden vlak na elkaar in de tweede helft, maar daar bleef het dan ook bij in Friesland: 1-1.

Heerenveen en Heracles bevonden elkaar voor de aftrap in Friesland binnen een gat van twee punten en de bezoekers uit Almelo konden bij winst Heerenveen passeren op de ranglijst. Het waren de bezoekers die het best begonnen aan de wedstrijd. Cyriel Dessers was niet zelfzuchtig en gaf de bal aan teamgenoot Orestis Kiomourtzoglou, de pass was niet zuiver genoeg en de Duitse Griek kwam niet langs Warner Hahn.

Twintig minuten later waren het Mitchel van Bergen en Chidera Ejuke die het doel van Heracles onder vuur namen, maar zonder succes. De ploegen leken met 0-0 te gaan rusten, tot de bal vlak voor de thee op de stip ging na een handsbal van Dessers. Hachim Faik pakte de verantwoordelijkheid maar faalde; Janis Blaswich bracht redding.

Beide ploegen zochten met een 0-0 ruststand de kleedkamers op. Kort na rust was het eindelijk raak. Het was Heracles dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam via – wie anders dan – Dessers. Twee minuten later was het opnieuw raak, dit keer aan de andere kant. Van Bergen vond met een harde voorzet de vrijstaande Joey Veerman: 1-1. Na de treffer was het Heerenveen dat naarstig op zoek ging naar de winnende treffer, maar die kwam er niet meer. Beide ploegen moesten genoegen nemen met een punt, waar vooral Heracles vrede mee zal hebben na het treffen in Friesland.