Tadic onder de indruk: Dan worden de jonkies hopelijk grote spelers

Tadic onder de indruk: "Dan worden de jonkies hopelijk grote spelers"

22-12-2019 15:14
25

Ajax-captain Dusan Tadic is blij voor de tieners van Ajax. Ryan Gravenberch (17), Lassina Traoré (18) en Jurgen Ekkelenkamp (19) maakten zondag tegen ADO Den Haag hun basisdebuut voor de Amsterdamse club, terwijl Sontje Hansen (17) mocht invallen.

Het stemt Tadic tevreden. "Mooi om te zien dat de jongens van de Ajax-opleiding in actie kwamen", reageert hij voor de camera van FOX Sports. "Ze hebben het Ajax-DNA en dat is mooi voor de mensen op de tribune. De jongens deden het goed, hebben een goede energie en kwaliteit. Nu moeten ze hard blijven werken. De oudere spelers moeten de jonkies proberen te helpen. Dan worden de jonkies hopelijk grote spelers."

Tadic liet zich na de 6-1 zege op ADO ook uit over Daley Blind. De verdediger, die kampt met een ontsteking aan zijn hartspier, meldde zich voor de aftrap even in de kleedkamer van Ajax om zijn ploeggenoten succes te wenen. "Deze overwinning was voor Daley. Hij is echt belangrijk voor ons. Ik hoop dat hij snel terugkomt", aldus Tadic, die zich vervolgens tot de camera richt. "We hebben je nodig, Daley."