Ten Hag prijst Ajax-debutanten en 'machine' na feestduel: Hij is het voorbeeld

Ten Hag prijst Ajax-debutanten en 'machine' na feestduel: "Hij is het voorbeeld"

22-12-2019 15:51
30

Erik ten Hag zag zondagmiddag hoe Ajax een 'fantastisch jaar' afsloot met een 6-1 zege op ADO Den Haag. Klein smetje op de feestvreugde was het uitvallen van Hakim Ziyech.

De spelmaker van Ajax vroeg om een wissel en werd in de rust vervangen door Noa Lang. "Dat heeft hij wel onder controle", verklaart Ten Hag bij FOX Sports. "Hakim is al enkele weken, sinds Valencia-uit, niet fit. We hebben wat blessureproblemen en hij weet ermee om te gaan. Hij is nog steeds van grote waarde voor ons."

Ook aanvoerder Dusan Tadic, die na afloop zei dat hij ondanks de winterstop nog wel even door had gekund, kan op complimenten rekenen van Ten Hag. "Hij is het voorbeeld, de aanvoerder, een machine. Zo wil je het zien. Het is ook mooi om te zien hoe hij die jonge gasten meeneemt."

"We hebben een fantastisch jaar met zes goals in stijl afgesloten", besluit de trotse Ajax-trainer. "We hebben ongelofelijk veel goals gemaakt dit jaar. Een record, zelfs (161, red.). Ook vandaag weer zijn de fans in de Johan Cruijff Arena aan hun trekken gekomen met zes goals en ook een aantal doelpunten van debutanten. Dat is toch prachtig?"