Ajax-huurling Sierhuis moest verwachtingen aanpassen: 'Gewoon niet realistisch'

Ajax-huurling Sierhuis moest verwachtingen aanpassen: 'Gewoon niet realistisch'

22-12-2019 22:12
25

Kaj Sierhuis was zondagmiddag de gevierde man bij FC Groningen na de 2-0 overwinning op FC Emmen. De Ajax-huurling kende een moeizame start bij Groningen, raakte zelfs even zijn basisplaats kwijt, maar knokte zich terug in de basis.

Zijn periode bij Groningen staat in schril contrast met zijn tijd bij Ajax, merkt Sierhuis. "Als er kansen komen, hoop ik die af te maken, maar ik heb mezelf niet meer de druk opgelegd van elke wedstrijd een goal te maken, want dat is gewoon niet realistisch", vertelt hij tegen Voetbal International. Bij Ajax kreeg hij meer kansen. "Daar eiste ik van mezelf dat ik iedere week minimaal één goal zou maken, maar het liefst twee of drie. Maar toen kreeg ik ook drie kansen per wedstrijd, dat is het grote verschil."

Sierhuis moest dan ook flink omschakelen toen hij aan de slag ging in het hoge noorden. "Het is best wel lastig om spits van FC Groningen te zijn. Er wordt verdedigend bijvoorbeeld veel van je gevraagd, je moet veel meters maken, goed druk zetten en je taken uitvoeren. Dat is anders dan bij Ajax, waar je wat vrijer bent en het ook wel goedkomt als je één keer je taak niet uitvoert", sluit Sierhuis af.