VP's Elftal van de Week: Ajax-debutanten, ook PSV en Sparta leveren tweetal

VP's Elftal van de Week: Ajax-debutanten, ook PSV en Sparta leveren tweetal

23-12-2019 10:00 Laatste update: 10:21
27

Het laatste Elftal van de Week in 2019 alweer! Speelronde 18 leverde veel spektakel én een gemêleerd sterrenteam op. Acht clubs leveren hun bijdrage, PSV, Ajax en Sparta hebben twee afgevaardigden.

Janis Blaswich (Heracles Almelo)
Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers wist wel wie hij na het uitduel met sc Heerenveen moest bedanken: de Belg had onhandig hands gemaakt in de zestien, maar Blaswich redde een punt door de penalty van Hicham Faik te stoppen. De Duitser heeft zich uitstekend herpakt na een aarzelende start van het seizoen: zeven tegengoals in de eerste drie wedstrijden, negentien tegengoals in de vijftien wedstrijden daarna (waarvan vier tegen Ajax).

Jordan Teze (PSV)
Werd door een schorsing van Denzel Dumfries voor de leeuwen geworpen tegen PEC Zwolle. PSV was kennelijk tevreden over de basisdebutant, die meteen beloond werd met een plekje in de A-selectie. Op het optreden van de rechtsback was héél weinig aan te merken.

Adil Auassar (Sparta)
Mooier had de eerste wedstrijd na het overlijden van Jules Deelder niet kunnen verlopen voor Sparta. En dat allemaal dankzij Auassar: de aanvoerder gaf een heerlijke pass met de buitenkant, waar de rode kaart voor Marco Bizot uit voortkwam, en opende de score met een puike knal van afstand. Daarna speelden De Kasteelheren in feite een gewonnen wedstrijd.

Tyrell Malacia (Feyenoord)
Feyenoord speelde niet geweldig in Utrecht, maar streed voor elke meter, met Malacia als grote aanjager. De linksback schoffelde, sprintte, duelleerde én gaf de assist bij de winnende goal van Jens Toornstra.

Riechedly Bazoer (Vitesse)
Zelden positief in het nieuws gekomen dit seizoen, maar Bazoer liet tegen VVV-Venlo weer zien hoe goed hij kan voetballen. Zijn openingstreffer was van grote schoonheid en zijn aandeel in de 2-0 van Tim Matavz mocht er ook zijn. Dat biedt hoop voor 2020, het jaar waarin Bazoer zijn 24ste verjaardag viert: tijd genoeg dus om alsnog zijn belofte waar te maken...

Ryan Gravenberch (Ajax)
Vrijwel iedereen in Amsterdam was het erover eens: het grootste talent van de eerste Keuken Kampioen Divisie-periode moest maar eens een kans krijgen in Ajax 1. Tegen ADO Den Haag was het dan zover: Gravenberch bekroonde zijn overtuigende basisdebuut met een knappe sologoal.

Jurgen Ekkelenkamp (Ajax)
Over Amsterdamse basisdebutanten gesproken: ook de entree van Ekkelenkamp mocht er zijn. De 'Ronaldo-gooier' maakte eveneens zijn eerste in de Eredivisie en viel op met zijn loopvermogen en een aantal lepe passjes. Volgens Ronald de Boer heeft hij 'wat Donny van de Beek' ook heeft. Dat belooft wat...

Stijn Spierings (RKC Waalwijk)
Hoe de degradatiestrijd van het sympathieke RKC ook afloopt, Stijn Spierings zal volgend seizoen sowieso niet in de Keuken Kampioen Divisie spelen. Mits hij zijn dag heeft, zou de Alkmaarse spelmaker een aanwinst zijn voor de meeste Eredivisie-clubs, bewees hij vrijdagavond tegen FC Twente. Zijn twee doelpunten waren de kroon op een prima optreden.

Mohamed Ihattaren (PSV)
PSV's zeventienjarige hoop in bange dagen, een vaste gast in ons sterrenteam bovendien. Het blijft ongelooflijk wat Ihattaren vrijwel wekelijks op Eredivisie-niveau laat zien. Zijn doelpunt van PEC Zwolle getuigde van grote klasse.

Ragnar Ache (Sparta)
Sparta heeft al meerdere aanbiedingen van Eintracht Frankfurt afgeslagen en wil zijn spits alleen voor de absolute hoofdprijs verkopen. Tegen AZ bewees Ache waarom: de lange aanvalsleider was een plaag voor zijn fysiek minder onderlegde tegenstanders en leverde een belangrijke bijdrage aan de uiteindelijke 3-0 zege.

Kaj Sierhuis (FC Groningen)
Rennen, vliegen, werken, sleuren en af en toe zijn doelpuntjes meepikken: de geboren Griek is wel op zijn plek in Groningen. Tegen FC Emmen blonk hij uit met twee treffers, waardoor FC Groningen voorlopig in de race blijft voor Europees voetbal.