Van Hanegem enthousiast: 'Misschien wel een optie om Memphis op te volgen'

Van Hanegem enthousiast: 'Misschien wel een optie om Memphis op te volgen'

23-12-2019 06:42 Laatste update: 08:05
50

Memphis Depay moet het EK overslaan. Dat stelt Willem van Hanegem. Het is volgens de oud-international onverstandig als de sterspeler van Olympique Lyon en het Nederlands elftal alles op alles zet om binnen zes maanden terug te keren.

Memphis scheurde acht dagen geleden de voorste kruisband in zijn linkerknie en is inmiddels geopereerd. 'Zoals alle spelers die een zware blessure oplopen, zoekt hij naar mogelijkheden om sneller dan verwacht terug te kunnen keren', stelt Van Hanegem vast in zijn wekelijkse Algemeen Dagblad-column.

'Ik hoop dat hij verstandig is, de tijd neemt om te herstellen en na de zomer nog een paar geweldige seizoenen kan draaien in de top', adviseert De Kromme. 'Ik was vaak kritisch op Depay, omdat ik vond dat hij met z'n kwaliteiten meer moest brengen. Dat deed hij de laatste tijd en dit is echt een heel zware tik. Ik wens hem uiteraard beterschap.'

Van Hanegem heeft zijn vizier gericht op mogelijke vervangers van Memphis bij Oranje. Hij is onder de indruk van de achttienjarige Joshua Zirkzee, die afgelopen week als invaller twee keer scoorde voor Bayern München. 'Als die gozer zich kan doorontwikkelen, is hij misschien wel een optie om de vacature van Memphis Depay in te vullen bij Oranje. Samen met Myron Boadu en Wout Weghorst.'

'Dat Zirkzee en Boadu piepjong zijn, interesseert me niets. Leeftijd zegt niks. Denk je dat ze bij Bayern iemand laten invallen die er niet klaar voor is?', besluit Van Hanegem.