'Anco heeft een vervelende blessure, wordt niet veel beter, het is zoals het is'

'Anco heeft een vervelende blessure, wordt niet veel beter, het is zoals het is'

23-12-2019 15:54
21

FC Emmen zal zuinig moeten zijn op vedette Anco Jansen. De dertigjarige Zwollenaar maakte op zondag 3 november zijn rentree na langdurig blessureleed, maar komt nog steeds niet verder dan die drie minuten tegen Vitesse.

Jansen deed nog drie kwartier mee met de beloften van FC Emmen en zat op de bank tegen AZ, maar heeft verder weinig kunnen betekenen voor de ploeg van Dick Lukkien. "Anco heeft een vervelende blessure die niet veel beter gaat worden. Het is zoals het is", baalt de trainer, in gesprek met RTV Drenthe. Omwille van de privacywetgeving kan Lukkien niet dieper ingaan op de blessure van Jansen.

Feit is echter dat de routinier na de winterstop geen zestien competitieduels zal spelen en dat hij ook af en toe een training over moet slaan. "Hij moet een balans vinden qua belastbaarheid. Er zijn mensen die met pittige blessures hun carrière nog wel kunnen rekken, maar van Anco kun je dat nog niet zeggen."

De spelmaker is bezig aan zijn derde seizoen in Drentse dienst. Begin juni verlengde hij zijn contract tot medio 2021, met een optie voor nóg een jaar.