Hopen op internationaal debuut bij Nigeria: 'Ik heb een positief gesprek gehad'

Hopen op internationaal debuut bij Nigeria: 'Ik heb een positief gesprek gehad'

23-12-2019 16:45
6

Cyriel Dessers gaat als topscorer van de Eredivisie de winterstop in. De Belgische spits met Nigeriaanse roots heeft er al twaalf inliggen dit seizoen en hoopt zichzelf op deze manier in beeld te spelen bij het nationale elftal van Nigeria.

Het is een succesvol seizoen voor de spits van Heracles Almelo tot nu toe, maar hij stelt duidelijke doelen. "Topscorer worden is geen hoofddoel voor mij, de play-offs halen met Heracles wel. We staan er op dit moment goed voor en er zit zeker nog rek in deze ploeg", vertelt hij tegen De Telegraaf.

Dessers hoopt zichzelf dan ook in beeld te hebben gespeeld bij Nigeria. "Ik heb een positief gesprek gehad met de Nigeriaanse voetbalbond. In maart zijn er wedstrijden. Ik moet deze vorm zien vast te houden en dan hoop ik erbij te zitten", aldus Dessers.

Dat hij nog nooit in Nigeria is geweest ziet hij niet als een probleem. "Het is ook geen vakantieland, zeker de afgelopen jaren niet, toen er behoorlijk wat politieke onrust was. Mijn Nigeriaanse familieleden wonen in Londen en Manchester, dus daar gingen we altijd naar toe en niet naar Nigeria. Maar het zou mooi zijn om daar met het voetbal voor het eerst heen te gaan."