Luckassen volgt broer vanuit Brussel: Brian doet het ontzettend goed bij Ajax

Luckassen volgt broer vanuit Brussel: "Brian doet het ontzettend goed bij Ajax"

24-12-2019 09:31 Laatste update: 26-12-2019 10:08
74

Derrick Luckassen was dit seizoen niet nodig bij PSV en werd voor het tweede jaar op rij verhuurd. De 24-jarige Amsterdammer kwam vorig seizoen uit voor Hertha BSC en is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde bij Anderlecht.

Waar Luckassen bij AZ furore maakte als centrale verdediger en controleur – en een transfer naar PSV verdiende – wordt hij bij Anderlecht gebruikt als rechtsback. Hoewel het niet zijn natuurlijke positie is, heeft Luckassen het naar zijn zin op de rechterflank. "Ik moet op deze positie heel veel lopen, maar het bevalt me wel. Hier kan ik goed mijn energie kwijt", vertelt hij aan De Telegraaf.

Die energie zal hij nodig hebben, aangezien het nog geen winterstop is in België: op Derde Kerstdag speelt Paars-Wit de kraker tegen Royal Antwerp FC. "Ik heb het nog nooit eerder meegemaakt, maar het hoort er hier bij. Op de avond van Eerste Kerstdag staat een training gepland en ook de dag erna weer." Een bezoekje aan Amsterdam zal er dus niet in zitten voor de verdediger. "Nu komt mijn familie naar Brussel toe."

Eén van die familieleden is zijn jongere broer Brian Brobbey, die nadrukkelijk aan de poort rammelt bij Jong Ajax: de pas zeventienjarige spits heeft – ondanks blessureleed – alweer drie keer gescoord tijdens het huidige Keuken Kampioen Divisie-seizoen. "Ik probeer zoveel mogelijk van zijn wedstrijden te kijken en we hebben elke dag contact met elkaar", aldus Luckassen. "Brian doet het ontzettend goed bij Ajax en ik vind het heel leuk om te zien hoe hij zich ontwikkelt."