'Toestemming voor Inter-bod van twaalf miljoen euro voor De Jong-concurrent'

'Toestemming voor Inter-bod van twaalf miljoen euro voor De Jong-concurrent'

25-12-2019 12:30
22

Arturo Vidal is mogelijk bezig aan zijn laatste weken bij FC Barcelona. De concurrent van Frenkie de Jong op het middenveld van de Catalanen heeft de optie om naar Internazionale te verkassen, melden La Gazzetta dello Sport en Sport Mediaset.

Volgens de twee Italiaanse media heeft president Steven Zhang toestemmming gegegen aan directeuren Guiseppe Marotta en Piero Ausilio om een bod uit te brengen op de Chileense middenvelder. Inter zal een bedrag van twaalf miljoen euro bieden op de 32-jarige Vidal, die de concurrentiestrijd met De Jong bij Barça heeft verloren, maar als invaller desondanks tot vijf doelpunten kwam in La Liga dit seizoen.

Inter-coach Antonio Conte heeft een sterke band met Vidal, met wie hij drie jaar samenwerkte bij Juventus en drie seizoenen op rij de titel won. De Italiaanse club zoekt naar uitbreiding voor de selectie omdat het een serieuze rol gaat spelen in de titelstrijd en ook actief is in de Europa League en de Italiaanse beker. Twee anderen targets van Inter zijn Fernando Llorente (Napoli) en Marcos Alonso (Chelsea).