Succesvol debuut van Ancelotti bij Everton, Palace wint door wondergoal Ayew

26-12-2019 17:57
6

Carlo Ancelotti heeft zijn eerste wedstrijd als manager van Everton weten te winnen. The Toffees stevenden voor eigen publiek af op een doelpuntloos gelijkspel tegen Burnley, maar sloegen in de slotfase toe. Het werd 2-0 door twee late goals van Dominic-Calvert Lewin.

Everton - Burnley 1-0
Ancelotti besloot om het Everton-team nagenoeg intact te houden en de bekende koers te varen. De eerste helft leverde nauwelijks spektakel op. Everton en Burnley creërden weinig mogelijkheden. Calvert-Lewin kreeg na 24 minuten de grootste. De Engelsman verprutste ook vlak voor rust een mogelijkheid.

Dat was in de tweede helft niet anders. Burnley wist Everton eenvoudig op afstant te houden, maar creërde zelf ook niets. Alles wees erop dat de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel zou eindigen, maar Ancelotti kon in de slotfase toch nog juichen. Gylfi Sigurdsson gaf vanaf rechts voor op de volledig vrijstaande Calvert-Lewin, die via de binnenkant van de paal binnenkopte: 1-0.  Diezelfde Calvert-Lewin besliste de wedstrijd in de blessuretijd.

Crystal Palace - West Ham United 2-1
Ook Crystal Palace heeft op Boxing Day uitstekende zaken gedaan door de wedstrijd tegen West Ham in extremis te winnen. Het werd 2-1 op Selhurst Park. De wedstrijd barstte pas in de tweede helft los toen West Ham na rust op voorsprong kwam door Robert Snodgrass.

Nadat Roy Hodgson Jaïro Riedewald inbracht begon het te lopen bij Palace. De 1-1 van Cheikhou Kouyate op aangeven van Jordan Ayew viel kort na de invalbeurt van de Nederlander. Ayew maakte zich in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd onsterfelijk door Palace met een knappe sologoal naar de overwinning te schieten.

Aston Villa - Norwich City 1-0
Anwar El Ghazi heeft met Aston Villa belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. De kraker tegen hekkensluiter Norwich City werd met 1-0 gewonnen. De enige goal van de wedstrijd viel in de tweede helft en werd gemaakt door Conor Hourihane, op aangeven van Jack Grealish.

Villa was nog dicht bij de 2-0, al had ook Norwich nog kansen. Aston Villa staat na negentien wedstrijden op achttien punten en is dus nog lang niet uit de zorgen. Voor Norwich City wordt het in de tweede seizoenshelft zweten.

Sheffield United - Watford 1-1
Sheffield United heeft de kans om Tottenham Hotspur van de vijfde plek te stoten laten liggen. Laagvlieger Watford wist de promovendus op een 1-1 gelijkspel te houden. Gerard Deulofeu maakte na 27 minuten de 0-1 voor Watford. Oliver Norwood maakte na een paar minuten gelijk via de strafschopstip.

Sheffield staat nog altijd op een knappe zesde plaats in Engeland. Watford doet het met een negentiende plek bedroevend.