Sport: De Jong-concurrent vertrekt in januari op huurbasis naar Real Betis

Sport: De Jong-concurrent vertrekt in januari op huurbasis naar Real Betis

26-12-2019 20:36 Laatste update: 20:43
9

FC Barcelona heeft besloten Carles Aleñá in de winterse transferperiode te verhuren aan Real Betis, zo meldt het Spaanse medium Sport. De middenvelder kan bij Betis ervaring op gaan doen, om vervolgens de strijd met Frenkie de Jong op het Barça-middenveld aan te gaan.

Aleñá komt maar weinig aan spelen toe in het Camp Nou en moet onder meer De Jong, Arturo Vidal, Arthur en Sergio Busquets voor zich dulden. Volgens Sport is Barcelona dan ook geïnteresseerd in een vertrek op huurbasis. De deal met Betis is volgens het medium al in kannen en kruiken. Het gaat om een uitleenperiode tot het einde van het seizoen, zonder een optie tot koop.

Coach Ernesto Valverde wilde Aleñá voorafgaand aan dit seizoen nog niet kwijt, ondanks het feit dat Betis toen ook al interesse toonde. Het talent begon het Primera Division-seizoen in de basis, maar verdween uiteindelijk naar de bank. Barcelona ziet in Betis een juiste tussenstap voor Aleñá, aangezien de ploeg uit Sevilla verzorgd en aanvallend voetbal op de mat wil leggen.