Van der Sar geeft tipje van sluier over toekomst: 'Uiteindelijk wil ik keer weg'

Van der Sar geeft tipje van sluier over toekomst: 'Uiteindelijk wil ik keer weg'

27-12-2019 18:30 Laatste update: 18:41
60

Edwin van der Sar wil in de toekomst graag aan de slag bij een andere club, maar richt zich eerst volledig op het proces bij Ajax. De algemeen directeur wil met de Amsterdamse club een stabiele factor worden in de top van Europa.

"Uiteindelijk wil ik wel een keertje hier weg eigenlijk, om eens wat anders te gaan doen", begint Van der Sar in een uitgebreid interview met Ajax TV. "Maar ik denk dat de club eerst naar een steady niveau moet, een niveau waarin we een langere periode kunnen blijven. We moeten de stap die we naar boven hebben genomen vasthouden en de komende jaren richting kunnen geven om echt een Europese topclub te worden die met grote regelmaat goede prestaties haalt."

Van der Sar zat tijdens de wedstrijd tegen Lille in Frankrijk tussen de supporters in het uitvak en genoot van de sfeer. "Als Hakim (Ziyech, red.) dan al na twee minuten een doelpunt maakt, dan ga je los. Je krijgt bier over je heen, het is natuurlijk heel anders dan wanneer je op je pluchen stoeltje bij de directie zit."

Spurs
Het Champions League-avontuur eindigde uiteindelijk zuur, door de last-minute uitschakeling tegen Tottenham Hotspur in de halve finale. "We hadden er moeten zijn, die finale in Madrid. Dat doet pijn. Je weet niet waar je moet kijken, je gelooft het niet. Ik stond op, ik dacht dat ik een schop tegen een muur aangaf." De reactie van de supporters was volgens Van der Sar prachtig. "Je ziet de spelers liggen, de supporters om je heen teleurgesteld zijn, mensen weglopen. Ik vond de reactie van de supporters natuurlijk onwijs mooi, die hun helden toejuichten en bedankten voor alles wat ze meegemaakt hebben."