In 2017 belangstelling van Ajax en PSV: 'Bij PSV veel Marokkanen'

In 2017 belangstelling van Ajax en PSV: 'Bij PSV veel Marokkanen'

28-12-2019 11:15
69

Zakaria Aboukhlal kon in 2017 naar zowel Ajax als PSV, maar de club uit Eindhoven gaf hem het beste gevoel. Aboukhlal, inmiddels actief bij AZ, speelde destijds in de jeugd van Willem ll.

In Tilburg presteerde de vleugelaanvaller goed, waarmee hij de interesse van Ajax en PSV wekte. "Het was altijd een droom om voor PSV te spelen. Daar voetbalden veel Marokkanen: Ibrahim Afellay, Zakaria Bakkali, Zakaria Labyad. Als je jong bent, is dat toch iets waar je naar kijkt. PSV gaf mij een beter gevoel", vertelt Aboukhlal aan het Algemeen Dagblad.

Aboukhlal werkte bij PSV O19 samen met Mark van Bommel, die de Marokkaan weinig kansen in het eerste gaf. Hij koos afgelopen zomer eieren voor zijn geld en maakte de transfer naar AZ. Ook daar heeft hij nog geen basisplaats. "Het is nog even wennen en het loopt nog niet vlekkeloos. Ik zit hier pas een paar maanden en ik geef mezelf de tijd. Ik ben ook pas negentien jaar en leg mezelf nog niet te veel druk op."

Aboukhlal geeft aan dat het wennen is en voelt het vertrouwen van AZ. "In de Keuken Kampioen Divisie is sprake van echt mannenvoetbal, waarin spelers vechten voor hun brood. Dat is goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling."