Real Sociedad neemt iedereen in de zeik: Odegaard naar Manchester City

Real Sociedad neemt iedereen in de zeik: Odegaard naar Manchester City

28-12-2019 11:30 Laatste update: 12:16
42

Real Sociedad heeft de eigen supporters een hartverzakking bezorgd door te melden dat Martin Odegaard op huurbasis naar Manchester City vertrekt. Daar is uiteraard niets van waar, al lijkt dat op het eerste gezicht wel zo.

Op 28 december is het 'Día de los Santos Inocentes', wat vergelijkbaar is met 1 april. Odegaard vertrekt dus niet echt naar Engeland, maar de achterban trapt er met open ogen in. 'We hebben overeenstemming bereikt over de huurtransfer van Martin Odegaard naar Manchester City', schrijft Sociedad eerst nog serieus.

'We willen Martin bedanken voor zijn professionaliteit en betrokkenheid gedurende zijn periode hier en wensen hem het allerbeste voor de toekomst. We zijn genoodzaakt deze lastige beslissing te nemen om de komende zes maanden even uit de schijnwerpers te blijven. Wat een opluchting!' Odegaard ligt nog tot het einde van 2021 vast bij Sociedad, dat hem huurt van Real Madrid. Volgens Spaanse media overweegt de club hem na dit seizoen terug te halen.

Het bericht van Sociedad zal ongetwijfeld niet lekker vallen bij fans van City. The Citizens verkeren in onrustig vaarwater en verloren vrijdag met 3-2 van Wolverhampton Wanderers, waardoor de landstitel uit zicht is.