Rangers gooit Schotse titelstrijd open met zege op Celtic in Old Firm

29-12-2019 15:56 Laatste update: 16:00
24

De Old Firm is zondagmiddag een prooi geworden voor Rangers FC. De ploeg van manager Steven Gerrard kwam kort na rust op voorsprong tegen Celtic, en hield dat vast tot het laatste fluitsignaal.

Celtic en Rangers gingen op Celtic Park met een gelijke stand de rust in. Daar zal vooral Celtic tevreden mee zijn geweest, aangezien het vlak voor de onderbreking nog tegen een achterstand aankeek. Ryan Kent zette de bezoekers na 36 minuten spelen op een voorsprong, maar Celtic kwam in de 42ste minuut al langszij via Odsonne Édouard.

In het tweede bedrijf greep Rangers opnieuw de leiding. Na tien minuten zette Nikola Katic de 1-2 op het scorebord, waarna een spannend restant van de wedstrijd volgde. Celtic drong wel aan, maar Rangers trok de overwinning over de streep ondanks een late rode kaart van spits Alfredo Morelos, die na een schwalbe met zijn tweede gele kaart kon vertrekken.

Met de overwinning op bezoek bij Celtic heeft Rangers de spanning weer teruggebracht in de Schotse Premier League. De achterstand op koploper Celtic bedraagt nu nog maar twee punten.