Ajax valt in de prijzen en wint Best Academy of the Year Award

Ajax valt in de prijzen en wint Best Academy of the Year Award

Gepubliceerd: zondag 29 december 2019 om 18:57zo 29-12-2019 om 18:57

Laatste update: zondag 29 december 2019 om 19:07zo 29-12-2019 om 19:07

Ajax heeft samen met Benfica de Best Academy of the Year Award gewonnen. Dat meldt organisator Globe Soccer Awards zondag. Edwin van der Sar is namens Ajax in Dubai om de prijs in ontvangst te nemen.

Er werden zondag tal van prijzen uitgereikt op de Globe Soccer Awards. Zo won Jorge Mendes de award voor beste zaakwaarnemer en werd Liverpool uitgeroepen tot beste club ter wereld. Verrassend is dat uiteraard niet: The Reds wonnen zowel de Champions League als het WK voor clubs. Jürgen Klopp kreeg de Best Coach of the Year Award.

Ajax heeft het afgelopen seizoen veel indruk gemaakt door de halve finale van de Champions League te halen. De club presteerde dat met een groot aantal zelf opgeleide spelers, waaronder Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Joël Veltman, Noussair Mazraoui en Daley Blind. Benfica verkocht de gedeeltelijk zelf opgeleide João Félix voor maar liefst 120 miljoen euro aan Atlético Madrid. De jonge Portugees kreeg de Best Revelation Player Award.

Ajax verkocht Frenkie de Jong en De Ligt na het succesvolle Champions League-seizoen voor tientallen miljoenen aan respectievelijk FC Barcelona en Juventus. De Jong brak afgelopen seizoen definitief door als middenvelder bij Ajax, terwijl De Ligt aan het einde van het seizoen 2016/2017 al basisspeler was in Amsterdam.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws