Er wordt vaak gezegd dat Ajax een kille club is, ik heb het tegendeel ervaren

"Er wordt vaak gezegd dat Ajax een kille club is, ik heb het tegendeel ervaren"

29-12-2019 23:09
133

Perr Schuurs speelde tegen AZ een ijzersterke wedstrijd, maar door een dekkingsfout in de laatste minuut verloor Ajax met 1-0. Trainer Erik ten Hag heeft hem eens gewezen op 'beslissende momenten in een wedstrijd'.

"Het is een goed voorbeeld van wat ik moet verbeteren, bij Ajax mag zoiets niet gebeuren. Een stapje naar rechts en Boadu kan nooit meer bij de bal. Een week voor het duel met AZ sprak ik met de trainer over beslissende momenten in een wedstrijd", zegt Schuurs in de Volkskrant.

Schuurs kan zich nog herinneren wat Ten Hag tegen hem zei. "Ten Hag vertelde me dat hij ooit met een spits speelde die 89 minuten niets had laten zien, tot hij in de laatste minuut scoorde en man of the match werd. Nu overkwam het mij als verdediger. Het is een wijze les, ik moet scherp blijven tot de laatste minuut."

Schuurs is bijna twee jaar speler van Ajax. Hij kon ook naar PSV. "Er wordt vaak gezegd dat Ajax een kille club is, ik heb het tegendeel ervaren. We hebben een mooie spelersgroep, maar ik voel de warmte ook bij iedereen rondom het team. Iedereen wil voor Ajax spelen, het zegt iets over de sfeer bij ons."