Van Dijk over cruciale handsbal: 'Ik kan het me niet meer herinneren'

Van Dijk over cruciale handsbal: 'Ik kan het me niet meer herinneren'

30-12-2019 16:25
21

Virgil van Dijk is zich van geen kwaad bewust over een vermeende handsbal in het duel met Wolverhampton Wanderers. De verdediger was bij het enige doelpunt belangrijk met een lange bal, maar herinnert zich niet dat hij daarvoor hands zou hebben gemaakt.

De handsbal van Van Dijk speelde een cruciale rol in de nipte overwinning van Liverpool (1-0). Nadat de Nederlander de bal met zijn hand raakte, stond hij met een lange pass namelijk aan de basis van de enige treffer, gemaakt door Mané. "Ik moet het terugzien, want ik kan het me niet meer herinneren. Ik hoor van jullie over de handsbal", beweerde Van Dijk na afloop tegen Sky Sports.

Vervolgens waren er vanuit het Wolves-kamp ook klachten over een handsbal van Adam Lallana, die de assist gaf op Mané. Ondanks de twee handsgevallen werd het doelpunt ook door de VAR goedgekeurd. Daarmee ontsnapte Liverpool aan puntverlies. "Het is een fantastische ploeg die goed voetbal speelt en je moet ze complimenten geven. We wisten dat het lastig zou worden", besluit de Oranje-aanvoerder.