LIVE: Arsenal boekt door sterke eerste helft zege op machteloos United (gesloten)

LIVE: Arsenal boekt door sterke eerste helft zege op machteloos United (gesloten)

01-01-2020 13:00 Laatste update: 23:03
110

De Premier League kent traditiegetrouw een bomvol programma op nieuwjaarsdag. Onder meer Chelsea, Tottenham Hotspur, Leicester City en Manchester City komen in actie, terwijl om 21.00 uur rivalen Arsenal en Manchester United tegenover elkaar staan. Alleen Liverpool en Sheffield United hebben nog één dag rust.

Om 13.30 uur beginnen de eerste twee wedstrijden van de Premier League in 2020. Brighton & Hove Albion ontvangt Chelsea en het Aston Villa van Anwar El Ghazi gaat op bezoek bij Burnley. Chelsea won zondag nog de kraker tegen Arsenal met 1-2. Brighton wist een dag eerder met 2-0 thuis te winnen van Bournemouth, mede door een goal van voormalig AZ-speler Alireza Jahanbakhsh.

Het Tottenham Hotspur van José Mourinho neemt het om 16.00 uur op tegen Watford. Spurs speelde zijn laatste wedstrijd van 2019 nog met 2-2 gelijk tegen hekkensluiter Norwich City. Om 16.00 uur beginnen ook Newcastle United - Leicester City en Watford - Wolverhampton Wanderes.

Manchester City ontvangt om 18.30 uur Everton in eigen huis. The Toffees lijken onder manager Carlo Ancelotti aan de beterende hand en hebben al vijf wedstrijden op rij niet meer verloren. Het Norwich City van Tim Krul begint 2020 met een thuiswedstrijd tegen Crystal Palace. West Ham United - Bournemouth is het laatste affiche dat om 18.30 uur van start gaat.

De absolute topwedstrijd op nieuwjaarsdag speelt zich af in het Emirates Stadium, waar Arsenal en Manchester United om 21.00 uur tegenover elkaar staan. Arsenal, pakte in de laatste vier Premier League-duels maar twee puntjes. United won zijn laatste twee wedstrijden en heeft zich inmiddels in de top-vijf genesteld.