Sparta komt met grappige rebus en maakt komst van Utrecht-aanvaller wereldkundig

Sparta komt met grappige rebus en maakt komst van Utrecht-aanvaller wereldkundig

31-12-2019 13:31
37

Patrick Joosten is per 1 januari speler van Sparta. De Rotterdamse club maakt zijn komst middels een ludieke rebus op de sociale kanalen bekend. De vleugelaanvaller komt op huurbasis over van FC Utrecht, waar hij geen basisplaats had.

Joosten speelde vorig jaar al op huurbasis bij VVV-Venlo en maakte daar indruk, maar kon desondanks in de eerste seizoenshelft geen basisplaats veroveren bij FC Utrecht. Trainer John van den Brom deed niet al te vaak een beroep op de vleugelaanvaller en daarom vertrekt hij naar Sparta. De Kasteelheren kunnen door het vertrek van Halil Dervisoglu en het aanstaande afscheid van Ragnar Ache wel een nieuwe aanvaller gebruiken en spelen daarop in door Joosten over te nemen.

De Nijmegenaar speelde in het seizoen 2018/2019 liefst dertig wedstrijden voor VVV-Venlo, maar Van den Brom deed in het nieuwe seizoen slechts zeven keer een beroep op Joosten. In drie van die zeven wedstrijden stond hij in de basis. Joosten komt op huurbasis over van de Domstedelingen en maakt het seizoen af in Rotterdam.