'Dankzij Van Gaal had ik iedere dag een lach op m'n gezicht, hij was belangrijk'

'Dankzij Van Gaal had ik iedere dag een lach op m'n gezicht, hij was belangrijk'

31-12-2019 20:01 Laatste update: 20:55
11

Marcus Rashford is Louis van Gaal dankbaar. De 68-jarige Amsterdammer speelde een belangrijke rol in de opmars van de aanvaller van Manchester United. Van Gaal was twee seizoenen manager van Man United.

"De tijd met Louis van Gaal was goed voor me", zegt Rashford tegen Robin van Persie in een item van BT Sport. "En ook Giggs heeft me veel geholpen. De stap van de reserves naar het eerste team kan groot zijn, omdat ik niet veel in het beloftenelftal had gespeeld. Ik zat op de bank bij het eerste voor ik überhaupt een keer in de basis begon bij de reserves."

Rashford maakte op Old Trafford kennis met Van Gaal. "Van Gaal was top. Op dat moment kreeg ik veel aandacht en lof van buitenaf, maar de woorden van Van Gaal waren het meest belangrijk voor me. Door hem had ik iedere dag een lach op m'n gezicht, omdat ik deel uitmaakte van het eerste elftal."

"Er waren wedstrijden waarin het lastig was. Ik kan me nog een uitwedstrijd bij Tottenham herinneren, waarin ik er in de rust uit werd gehaald. De dag erna hebben we eerlijk met elkaar gesproken. Ik was nog steeds aan het lachen."

"De manier hoe hij met de situatie omging... Ik wist dat ik niet goed speelde, dat het team niet goed speelde, de trainer was laat, we hadden twintig minuten voor de warming-up en uit het niets scoorden zij drie keer. Het was ongelooflijk. In die wedstrijd realiseerde ik me dat ik in een grotemensenwereld zit."