Riskante situatie rond De Jong en De Graafschap: 'Is dit wel verstandig?'

Riskante situatie rond De Jong en De Graafschap: 'Is dit wel verstandig?'

31-12-2019 20:44 Laatste update: 20:54
18

Henk de Jong stond vorig seizoen aan het roer bij De Graafschap, terwijl al bekend was dat hij daarna naar SC Cambuur zou gaan. De Doetinchemmers moesten echter nog belangrijke wedstrijden spelen tegen degradatie. Voorzitter Martin Mos had het vandaag de dag anders gedaan, vertelt hij aan Omroep Gelderland.

"Misschien hadden we in de voorbereiding op de nacompetitie toch iets anders moeten doen", zegt Mos, die dat vervolgens uitlegt. "Ik ben een fan van Henk de Jong en hij heeft met zijn capaciteiten ook veel voor De Graafschap betekend. Voor de nacompetitie begon, was al bekend dat hij wegging. We hebben daar een stomme fout gemaakt door toen toch met Henk door te gaan. Het was beter geweest iemand anders voor de groep te zetten en dat neem ik mezelf kwalijk."

De Graafschap verloor de finale van de play-offs uiteindelijk van Sparta. Mos: "We hebben die nacompetitie met de keutel in de broek gespeeld. Ik vond ons eigenlijk dramatisch. Henk had het in die periode lastig en had ook met zijn vrouw te doen waar het niet goed mee ging. We hadden hem tegen zichzelf in bescherming moeten nemen. De extra push die in die wedstrijden nodig was, zat er niet meer in. We misten de energie. Het zijn net die paar procenten die dan ontbreken."

Het had volgens Mos niet veel uitgemaakt wie er dan wel voor de groep had gestaan. "Bij wijze van hadden we de schoonmaakster voor de groep gezet, want de spelers moeten het doen. Ik ben nog wel gewaarschuwd door een aantal supporters die vaak reëel zijn en tegen mij zeiden is dit nou wel verstandig? Zet er iemand anders voor. Maar het bestuur en de RvC hadden de verwachting het komt wel goed."