'Ik kan bevestigen dat Barcelona een officieel voorstel heeft gedaan'

'Ik kan bevestigen dat Barcelona een officieel voorstel heeft gedaan'

Gepubliceerd: woensdag 1 januari 2020 om 10:45wo 01-01-2020 om 10:45

FC Barcelona maakt serieus werk van een terugkeer van Dani Olmo. De Catalanen hebben een bod neergelegd bij Dinamo Zagreb, zo bevestigt de zaakwaarnemer van de 21-jarige aanvallende middenvelder.

"Ik kan dat bevestigen, het voorstel is officieel", zegt belangenbehartiger Andy Bara in gesprek met het Kroatische Gol. "We zullen zien wat er gebeurt. Dani heeft een contract bij Dinamo, dus zij beslissen of hij te koop is, wanneer hij gaat en voor hoeveel." Olmo ligt tot medio 2021 vast bij de Kroatische kampioen, die hem in 2014 oppikte uit de jeugdopleiding van Barça.

Olmo ontwikkelde zich in Kroatië razendsnel en maakte onlangs zelfs zijn debuut in het Spaanse elftal. De creatieve middenvelder is daarmee op de radar verschenen van diverse Europese topclubs. Naast Barcelona tonen naar verluidt ook Atlético Madrid en Borussia Dortmund interesse. Hoeveel Olmo moet kosten, is niet duidelijk. Zijn marktwaarde wordt geschat op 35 miljoen euro.

Volgens Diario Sport willen de Catalanen voorkomen dat ze Olmo mislopen. Ze willen hem daarom nu vastleggen, maar hij mag het seizoen afmaken bij Dinamo Zagreb. Het jeugdproduct van Barça kondigde zelf ook al aan dat hij voor een vertrek uit Kroatië staat. Afgelopen zomer werd hij nog in verband gebracht met Ajax.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws