Raiola: 'Als Ajax er uitkomt met AZ en goed plan heeft, mijn plicht te luisteren'

Raiola: 'Als Ajax er uitkomt met AZ en goed plan heeft, mijn plicht te luisteren'

01-01-2020 12:14
106

Mino Raiola vindt het beeld dat van hem bestaat niet geheel terecht. De 52-jarige zaakwaarnemer heeft het imago dat hij talenten het liefst zo vroeg mogelijk naar het buitenland brengt voor veel geld.

"Stengs, Boadu, Malen, Wijndal, maar ook Ryan Gravenberch van Ajax konden allemaal allang naar grote Europese clubs. De afgelopen jaren word ik bijna dagelijks benaderd. Ik heb ze allemaal bij hun huidige club gehouden", zegt Raiola tegen Voetbal International. "Maar daar hoor je niemand over. Misschien blijven ze nog wel een jaar, maar als Ajax er met AZ uitkomt en een goed plan heeft voor bijvoorbeeld Stengs en Boadu, is het mijn plicht te gaan luisteren."

"Je mag best weten dat ik nu gesprekken voer met Europese topclubs die aan mij vragen: Malen of Boadu?", vervolgt Raiola. "Dan geef ik eerlijk antwoord. Wat heb je nodig, een Ferrari of een Lamborghini? En de club die het heel slim doet, die pakt ze straks allemaal. Ik zeg niet dat ze er nu al klaar voor zijn, een tussenstap is misschien wel beter."

Volgens Raiola is het echter heel moeilijk 'nee' te zeggen tegen Europese topclubs. "Stel, Barcelona meldt zich voor een speler, hij krijgt een goed salaris en een heerlijk leven in de stad Barcelona bij een van de mooiste clubs in de wereld. Zeg dan maar eens nee. Je weet nooit of die trein nog een keer langskomt en je weet ook niet of je morgen geblesseerd raakt en of je je niveau weer haalt. Het is zo makkelijk te roepen: Het is veel te vroeg."