Klinsmann heeft eerste aanwinst binnen: Argentijns international tekent bij Hertha

Klinsmann heeft eerste aanwinst binnen: Argentijns international tekent bij Hertha

Gepubliceerd: woensdag 1 januari 2020 om 20:35wo 01-01-2020 om 20:35

Laatste update: woensdag 1 januari 2020 om 20:58wo 01-01-2020 om 20:58

Hertha BSC heeft de eerste aanwinst van 2020 binnen. De ploeg van trainer Jürgen Klinsmann heeft zich versterkt met VfB Stuttgart-speler Santiago Ascacibar, die zijn handtekening heeft gezet onder een langlopend contract in Berlijn.

Dat meldt de club woensdag via officiële kanalen. Ascacibar komt over van Stuttgart, dat op het moment actief is in de 2. Bundesliga. De Argentijns international gaat meteen mee op trainingskamp met zijn nieuwe club in Orlando, Florida.

De verdedigende middenvelder kan op meerdere posities uit de voeten, zo zegt de sportief directeur van Hertha, Michael Preetz. "Hij is 22 jaar oud en vol in zijn ontwikkeling. Ook heeft hij een goede tackle. We zijn erg tevreden dat we een volgend talent aan ons team toe hebben kunnen voegen."

Ascacibar is tevreden met zijn overstap naar de Bundesliga. "Ik was blij dat we de transfer af konden ronden in de winterstop", vertelt de middenvelder. "Ik kijk ernaar uit en kan niet wachten om mijn nieuwe team te ontmoeten."

Ascacibar kwam in 2017 naar Stuttgart en speelde 74 wedstrijden voor de club, in de Bundesliga als in de 2. Bundesliga. Hij kwam tot nu toe vier keer in actie voor het nationale elftal van Argentinië.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws