Newcastle verliest vier spelers, waaronder Willems: 'Heb nog nooit zoiets gezien'

Newcastle verliest vier spelers, waaronder Willems: 'Heb nog nooit zoiets gezien'

01-01-2020 21:52
10

Het Newcastle United van Jetro Willems kent een moeizaam seizoen in de Premier League, onder andere door een overvloed aan blessures. Trainer Steve Bruce weet niet wat hem overkomt in Noord-Engeland. 

"Ik ben nu 40 jaar actief in de voetbalwereld, maar ik heb nog nooit zoiets gezien", begint Bruce na de met 0-3 verloren wedstrijd tegen Leicester City in gesprek met de BBC. "We verliezen vier spelers in twintig minuten." Geluk bij een ongeluk is dat Newcastle de transfermarkt op kan om versterkingen binnen te halen. "Als er iemand is waarmee we ons kunnen versterken dan gaan we die proberen binnen te halen."

Tegen Leicester verloor Bruce al voor rust Nederlander Jetro Willems en Javi Manquillo en Jonjo Shelvey bleef na de rust geblesseerd achter in de kleedkamer. Aangezien Fabian Schär in de tweede helft naar zijn hamstring greep en naar de kant moest, eindigde Newcastle de wedstrijd met tien man.

Bruce geeft aan dat het speelschema in de Premier League simpelweg te slopend is. "Om van spelers te vragen om vier wedstrijden te spelen in tien dagen, dat is belachelijk en wij zitten met de consequenties", vervolgt Bruce. "We hadden vijf spelers kunnen verliezen vandaag. Drie gevallen waren hamstrings en één met de lies (Willems, red.). We denken dat DeAndre Yedlin zijn hand heeft gebroken", sluit de trainer af.