Pardew 'probeert wat anders' bij ADO: 'Engelse coaches krijgen zelden de kans'

Pardew 'probeert wat anders' bij ADO: 'Engelse coaches krijgen zelden de kans'

02-01-2020 16:32
69

Alan Pardew begint 'hongerig' aan zijn klus bij ADO Den Haag. Donderdag werd de nieuwe trainer van de nummer zeventien van de Eredivisie voorgesteld aan pers en publiek.

Pardew staat vrijdag voor het eerst op het veld met de spelers van ADO. "Ik ben erg hongerig om hier aan de slag te gaan. Engelse coaches krijgen niet vaak kansen om in het buitenland te werken", licht Pardew toe, geciteerd door Omroep West. "Ik ben er een tijd uit geweest en wilde wat anders proberen en doen. Ik heb de afgelopen maanden nagedacht en zag deze uitdaging zitten."

Wedden

Meer odds

"Qua resultaten moet er wel snel iets gaan veranderen", realiseert Pardew zich. ADO staat halverwege het seizoen in de degradatiezone. "We moeten een format gaan bedenken waarin we snel punten gaan pakken. In de wedstrijden moeten we ervoor zorgen dat we minder in problemen komen en van daaruit gaan voetballen. Daar gaan we vrijdag meteen aan werken."

Helemaal onbekend was Pardew naar eigen zeggen niet met ADO. "Tim Krul komt natuurlijk uit Den Haag, en heeft hier ook gespeeld. Wij hebben even met met elkaar gepraat." Pardew had Krul onder zijn hoede bij Newcastle United. Hij was ook werkzaam bij onder meer West Ham United, Southampton, Crystal Palace en West Bromwich Albion. Sinds april 2018 zat de manager zonder werk.