Teruggekeerde Rooney drukt direct stempel op Derby County van Cocu

02-01-2020 22:36
5

Phillip Cocu heeft met Derby County een belangrijke overwinning geboekt op degradatiekandidaat Barnsley in het Championship. Bij Derby County debuteerde Wayne Rooney, die van Cocu direct de aanvoerdersband mocht dragen. De ploeg won met 2-1.

Heel Engeland keek reikhalzend uit naar de rentree van Rooney, die op 28 april 2018 zijn laatste officiële wedstrijd voor Everton speelde. Daarna vertrok hij richting de Amerikaanse Major League Soccer, waar hij tekende bij DC United.

Rooney, die door Cocu als nummer tien werd opgesteld, drukte direct zijn stempel bij Derby. Op slag van rust leverde de Engelsman de assist af bij de 1-0 van Jack Merriot, die zijn vrije trap van dichtbij binnenkopte. Vlak na de rust maakte Barnsley gelijk via Elliot Simoes. Simoes was in de eerste helft in het veld gekomen voor de geblesseerde Mike Bahre.

De 1-1 tussenstand stond niet lang op het scorebord. Een paar minuten na de gelijkmaker kwam de ploeg van Cocu weer op voorsprong door Martyn Waghorn. Rooney opende vanaf links op Andre Wisdom, die voorgaf en Weghorn hard binnen zag schieten: 2-1.

Derby klimt niet op de ranglijst, maar staat nu wel in punten gelijk met nummer zestien Middlesbrough. Het gat met nummer acht Sheffield Wednesday is slechts zes punten.