'Overmars vangt bot: Vertonghen met salaris en transfersom te duur voor Ajax'

'Overmars vangt bot: Vertonghen met salaris en transfersom te duur voor Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 2 januari 2020 om 23:15do 02-01-2020 om 23:15

Laatste update: donderdag 2 januari 2020 om 23:52do 02-01-2020 om 23:52

Jan Vertonghen keert hoogstwaarschijnlijk niet terug naar Amsterdam. Ajax heeft de mogelijkheden onderzocht om de 32-jarige verdediger van Tottenham Hotspur op te halen in Engeland, maar door zijn naam lijkt vanwege financiële redenen een streep te kunnen.

Dat meldt De Telegraaf. Zowel The Telegraph als Het Laatste Nieuws meldden dat Ajax Vertonghen terug wilde halen. De Telegraaf schrijft donderdagavond laat dat er inderdaad een lijntje uit is gegooid, maar dat al snel de conclusie werd getrokken dat het niet haalbaar is. Dat heeft te maken met geld. 

Vertonghens zaakwaarnemer Tom de Mul (een andere oud-Ajacied) vertelde Marc Overmars dat zijn cliënt 'in principe' openstaat voor een terugkeer naar Amsterdam. Echter blijkt de transfersom en het salaris een struikelblok, schrijft De Telegraaf.

Vertonghen verdient bij Tottenham ongeveer 'vier tot vijf miljoen' per jaar. 'Dat bedrag – of zelfs een flink deel daarvan – is Ajax te gortig', verzekert de krant. Ajax betaalt jaarlijks ongeveer 4,5 miljoen euro aan Hakim Ziyech, maar wil (of kan) dat bedrag niet aan Vertonghen spenderen. Daarnaast is het nog maar de vraag of Tottenham Vertonghen wil verkopen en zo ja, dan wil de club de transfersom terug die in 2012 voor hem betaald is: rond de twaalf miljoen euro.

Ajax kijkt verder, wacht tot Vertonghen water bij de wijn doet of geeft Perr Schuurs het vertrouwen in de tweede seizoenshelft, sluit de krant af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws