Geen doorbraak bij Ajax: 'Frenkie de Jong vond het een goede stap voor me'

Geen doorbraak bij Ajax: 'Frenkie de Jong vond het een goede stap voor me'

03-01-2020 10:51
49

Ché Nunnely heeft nog geen moment spijt gehad van zijn transfer naar Willem II. De twintigjarige aanvaller verliet Ajax om in de Eredivisie te kunnen spelen.

Zijn plan is geslaagd: Nunnely is een vaste waarde bij Eredivisie-verrassing Willem II. "Ik verlangde echt naar voetballen in de Eredivisie", vertelt hij aan ELF Voetbal Magazine. "Ik zag mijn leeftijdsgenoten presteren op het hoogste niveau en wist dat ik daarvoor ook de kwaliteiten heb."

"Helaas heb ik het niet gered bij Ajax. In mijn eerste jaar bij Jong heb ik mijn steentje bijgedragen aan het kampioenschap, maar vorig seizoen merkte ik al snel dat ik niet in de plannen voorkwam richting het eerste. Ik ben dit jaar twintig geworden en dan moet je gaan nadenken over een vervolgstap. Blijf je bij Ajax of kies je voor een kleinere club? Ik ben voor Willem II gegaan."

Nunnely kreeg na zijn keuze veel positieve berichten. "Frenkie de Jong liet me weten dat het een goede stap voor me is. (...) Matthijs vraag ik weleens hoe het gaat bij Juventus. Nee, hij maakt me niet lekker met verhalen over Juventus. Het is natuurlijk wel mijn droom om ooit ook op dat niveau te voetballen."