'Niet goed genoeg voor Ajax, maar voor elke Eredivisie-club van grote waarde'

'Niet goed genoeg voor Ajax, maar voor elke Eredivisie-club van grote waarde'

09-12-2019 07:56
35

Willem II heeft vrijdagavond tegen Ajax veel indruk gemaakt op Bart Latuheru. De oud-international geeft als rapporteur van De Telegraaf hoge cijfers aan de Tilburgse spelers.

Latuheru ziet dat trainer Adrie Koster 'het goed voor elkaar' heeft. "Freek Heerkens speelde op een gegeven moment zelfs Hakim Ziyech door de benen. Dat geeft aan dat ze vertrouwen hebben", zegt hij. "Er zal niet snel gekozen worden voor de lange bal. Ook onder druk proberen die jongens de voetballende oplossing te vinden. Eigenlijk zoals Ajax altijd doet."

Mike Trésor Ndayishimiye was de blikvanger van Willem II, maar ook spits Vangelis Pavlidis viel Latuheru op. "Pavlidis fungeerde in Amsterdam als perfect aanspeelpunt. Er zijn maar weinig spelers die de bal zo goed weten vast te houden, wanneer ze mannen als Daley Blind en Joël Veltman in de rug hebben. Wat hij liet zien, vond ik dan ook heel knap."

Met Ché Nunnely, die de penalty voor de 0-1 versierde, en Damil Dankerlui, maker van de 0-2, speelden twee oud-Ajacieden een doorslaggevende rol bij Willem II. Latuheru: "Deze beide jongens zijn niet goed genoeg voor de huidige hoofdmacht van Ajax, maar voor iedere andere Eredivisie-club kunnen zij van grote waarde zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie