Jongensdroom komt uit voor Ache: 'Frankfurt is van jongs af aan mijn club'

Jongensdroom komt uit voor Ache: 'Frankfurt is van jongs af aan mijn club'

03-01-2020 15:32 Laatste update: 16:00
47

Ragnar Ache heeft zijn droomtransfer naar Eintracht Frankfurt te pakken. Sparta Rotterdam maakt de overgang van zijn spits, die het komende half jaar nog wel op Het Kasteel actief blijft, vrijdagmiddag bekend op de clubwebsite.

De transfer van Ache naar de Bundesliga hing al langere tijd in de lucht, maar is nu dus officieel wereldkundig gemaakt door Sparta. Henk van Stee licht de transfer toe. "De afgelopen maanden heeft Ragnar zich in de picture gespeeld. Frankfurt was bereid de transfersom te betalen die wij voor hem in ons hoofd hadden, maar als aanvullende eis hadden wij om de transfer pas na afloop van dit seizoen te laten plaatsvinden", vertelt hij op de clubwebsite.

Van Stee vervolgt: "Wij willen onze spelers alleen laten gaan als het niet anders kan, maar onze belangrijkste doelstelling is om ons te handhaven in de Eredivisie, waar wij een belangrijke rol weggelegd zien voor Ragnar. Wij vinden dan ook dat deze deal voor alle partijen een goede is."

De 21-jarige Duitse jeugdinternational is in de wolken met zijn overgang. "Frankfurt is van jongs af aan mijn club en ik ben blij daar te tekenen. Maar al toen ik daar woonde, was Sparta mijn club in Nederland. Als kleine jongen liep ik in Duitsland al in het Sparta-shirt dat ik van mijn stiefvader kreeg. Ik heb de jeugdopleiding hier doorlopen en ben iedereen erg dankbaar die mij geholpen heeft om dit te bereiken. Nu wil ik mijn periode bij de club goed afsluiten, door ervoor te zorgen dat Sparta in de Eredivisie blijft", besluit Ache trots.

Ache werd geboren in Frankfurt en stak nooit onder stoelen of banken dat hij droomde van een carrière bij Eintracht. De zaakwaarnemer van Ache was al ruim twee jaar bezig om zijn client naar zijn droomclub te loodsen en daarin is hij nu dus geslaagd. Ache speelde zich in de kijker door zijn uitstekende prestaties bij Sparta, waar hij dit seizoen in zeventien wedstrijden goed was voor vijf doelpunten en drie assists.