Gómez matchwinner voor Valencia, Cillessen hele wedstrijd op de bank

Gómez matchwinner voor Valencia, Cillessen hele wedstrijd op de bank

04-01-2020 14:52
46

Valencia heeft door een rake kopbal van Maximiliano Gómez de volle winst gepakt tegen laagvlieger Eibar. Het werd 1-0 in het Estadio Mestalla, waar Jasper Cillessen voor het eerst sinds zijn blessure weer op de bank zat.

Valencia nam het initiatief in de beginfase van de wedstrijd, maar had moeite om tot grote kansen te komen. Via Rodrigo werd de thuisploeg een aantal keer dreigend en na een halfuur spelen wist Valencia de score te openen. Na een prima voorzet van Daniel Wass kopte Maxi Gómez de bal prachtig achter Eibar-keeper Marko Dmitrovic.

1-0 was tevens de ruststand in het Estadio Mestalla, maar na rust begon Eibar wat meer van zich af te bijten. Zo kopte Pedro Bigas al snel op de lat voor de uitploeg. Toen Valencia eenmaal weer wakker leek, gingen ook de storm van Eibar wat liggen. De ploeg van Jasper Cillessen, die de hele wedstrijd op de bank bleef, werd een aantal keer dreigend. Tot een treffer kwam het echter niet.

De uitploeg was via Pedro Leon en Charles nog dichtbij een gelijkmaker, maar Valencia hield stand. Hierdoor houdt de ploeg aansluiting bij de top-vijf van de Primera División. In de slotfase van de wedstrijd ontving Eibar-speler Paulo Oliveira nog zijn tweede gele kaart, waardoor hij vroegtijdig naar de kleedkamer kon.