Ajax-tegenstander Getafe verliest derby van Real Madrid, Varane eist hoofdrol op

Ajax-tegenstander Getafe verliest derby van Real Madrid, Varane eist hoofdrol op

Gepubliceerd: zaterdag 4 januari 2020 om 17:54za 04-01-2020 om 17:54

Laatste update: zaterdag 4 januari 2020 om 17:57za 04-01-2020 om 17:57

Real Madrid heeft de derby op bezoek bij Getafe, de Europa League-tegenstander van Ajax, winnend afgesloten. Het werd in het Coliseum Alfonso Pérez 0-3 voor De Koninklijke. Verdediger Raphaël Varane had een belangrijk aandeel in de overwinning van zijn ploeg, terwijl Thibaut Courtois zijn ploeg op de been hield met een aantal goede reddingen.

Het was een weinig spectaculaire wedstrijd in Getafe, een voorstad van Madrid. Getafe was de gevaarlijkste ploeg, maar telkens als het team een schot afvuurde op het Real-doel was Thibaut Courtois een sta in de weg.

Varane brak tien minuten voor het rustsignaal de ban. De Fransman kopte de bal via Getafe-doelman David Soria in het doel. Die kwam uit zijn doel, maar was te laat bij de bal om deze te onderscheppen waardoor Varane ertussen kon komen en de bal in het doel kon werken. Het doelpunt ging uiteindelijk zelfs de boeken in als een eigen doelpunt van de Getafe-keeper.

Vlak na rust leek Varane de wedstrijd definitief te beslissen. Een goede vrije trap van Toni Kroos werd door de verdediger achter Soria gekopt. Ditmaal bestond er geen twijfel over de doelpuntenmaker, waardoor Varane alsnog een doelpunt achter zijn naam kon noteren. Het duurde even voordat de VAR het doelpunt goedkeurde, er gingen zelfs een aantal minuten overheen, maar de goal telde.

Hierna ging bij Real de voet enigszins van het gaspedaal. De buit was binnen en kwam in het verloop van de wedstrijd ook niet écht meer in gevaar. Getafe probeerde het wel, maar kwam niet verder dan halve kansen van Angel Rodriguez, Jorge Molina en Jaime Mata. Luka Modric maakte diep in de blessuretijd van de wedstrijd zelfs nog de 0-3.

Met deze overwinning pakt Real de koppositie in de Primera División weer over van FC Barcelona, dat zaterdagavond nog in actie komt in de derby tegen Espanyol.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws