Man City met PSV-tinten bekert door, Man United mét Chong moet op herhaling

04-01-2020 20:26 Laatste update: 21:07
34

Manchester City en Leicester City hebben zich verzekerd van een plek in de volgende ronde van de FA Cup. De achtervolgers van Liverpool hoefden zich daarvoor niet bovenmatig in te spannen. Manchester United kende een minder florisante avond.

Manchester City - Port Vale
De nummer drie van de Premier League begon tegen de nummer tien van de League Two met voormalig PSV'ers Angeliño en Oleksandr Zinchenko in de basis. Laatstgenoemde opende na twintig minuten de score met een schot van afstand dat overigens nog wel van richting werd veranderd. Een kwartier later kwamen de bezoekers echter tamelijk uit het niets op gelijke hoogte: tot grote vreugde van alles en iedereen bij Port Vale kopte Tom Pope de 1-1 binnen. Kort voor rust zette Sergio Agüero de ploeg van Pep Guardiola weer op voorsprong en na rust waren het jongelingen Taylor Harwood-Bellis en Phill Foden die de eindstand bepaalden op 4-1.

Leicester City - Wigan
Leicester City kende een zorgeloze avond tegen Wigan. Zonder groots te spelen werd een plek in de volgende ronde voor rust al veiliggesteld door een eigen dolpunt van Tom Pearce en een goal van Harvey Barnes. Woensdag neemt de nummer twee van Engeland het in de League Cup op tegen Aston Villa.

Wolverhampton - Manchester United
Ole Gunnar Solskjaer en zijn mannen zijn er niet in geslaagd om Wolverhampton binnen negentig minuten op de pijnbank te leggen. De bezoekers uit Manchester produceerden - met de prima spelende Tahith Chong - nul schoten op doel en zodoende eindigde het duel in 0-0. Een tweede wedstrijd zal gaan uitwijzen wie zich plaatst voor de volgende ronde van de FA Cup.