Alderweireld komt terug op verrassende wending: 'Mourinho gelooft in mij'

Alderweireld komt terug op verrassende wending: 'Mourinho gelooft in mij'

Gepubliceerd: zondag 5 januari 2020 om 07:14zo 05-01-2020 om 07:14

Laatste update: zondag 5 januari 2020 om 12:52zo 05-01-2020 om 12:52

Toby Alderweireld leek lange tijd op weg naar de uitgang bij Tottenham Hotspur, maar verlengde recentelijk alsnog zijn contract. De beslissing was een opstapeling van verschillende redenen, waaronder het aantrekken van José Mourinho.

De samenwerking tussen Tottenham en Alderweireld, die sinds 2015 loopt, leek lange tijd tot een einde te komen. De verwachtingen waren dat de Belg de deur in Noord-Londen achter zich dicht zou trekken, maar vlak voor de kerst verlengde hij tóch zijn contract. "De club heeft me financieel gezien een goede aanbieding gedaan, waarmee ze lieten zien dat ze me écht wilden, en waarmee ze respect toonden", tekent The Telegraph op uit de mond van de Belg. "Ik zou ergens anders meer kunnen verdienen, maar kies voor loyaliteit. Dat is ook wat waard voor mij", voegt Alderweireld toe.

Loyaliteit en een verbeterd contract zijn niet de enige drijfveren om in Noord-Londen te blijven voor de oud-Ajacied. "Er komt een tweede kindje aan, dus ik heb ook veel met mijn vrouw overlegd. Ze gaf aan gelukkig te zijn in Londen, maar dat ik zelf moest beslissen." Als laatste verwijst Alderweireld naar de komst van Mourinho. "De nieuwe manager was ten slotte ook een reden om te blijven. Mourinho gelooft in mij, en ik had vanaf de eerste dag een hele goede band met hem. Het was ook tijd voor een frisse wind bij de club."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws