Tottenham slaat slag en voorkomt transfervrij vertrek van Alderweireld

Tottenham slaat slag en voorkomt transfervrij vertrek van Alderweireld

Gepubliceerd: vrijdag 20 december 2019 om 11:13vr 20-12-2019 om 11:13

Laatste update: vrijdag 20 december 2019 om 11:35vr 20-12-2019 om 11:35

Contractnieuws bij Tottenham Hotspur: Toby Alderweireld heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis die hem tot medio 2023 verbindt aan de huidige nummer vijf van de Engelse Premier League.

Tottenham heeft verschillende spelers op de loonlijst waarvan het contract komende zomer afloopt. Naast onder meer Jan Vertonghen en Christian Eriksen was dit ook het geval bij Alderweireld, die zijn toekomst nu dus wel verbonden heeft aan Tottenham.

Alderweireld maakte in de zomer van 2015 de overstap van Atlético Madrid naar Tottenham, waar hij tot dusver tot 179 officiële optredens kwam. In Nederland is de Belg vooral bekend van zijn periode bij Ajax. Van 2004 tot 2012 was de verdediger actief in Amsterdam en speelde hij 186 duels waarin hij vijftien keer wist te scoren.

Vervolgens trok Alderweireld naar het Spaanse Atlético Madrid, dat hem na één seizoen verhuurde aan Southampton. In de Premier League vond hij zijn draai en speelde hij zich in de kijker bij Tottenham, dat hem na dat seizoen bij Southampton overnam van Atlético.

De afgelopen tijd werd Alderweireld regelmatig in verband gebracht met een terugkeer bij Ajax, maar daar lijkt het voolopig dus niet van te komen. "Er is geen plaats waar ik gelukkiger kan zijn. Ik zie mezelf niet voor een ander team spelen", aldus de Belg.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws