Allach en 'waanzinnig' Vitesse per direct uit elkaar: 'Eerlijk naar elkaar zijn'

Allach en 'waanzinnig' Vitesse per direct uit elkaar: 'Eerlijk naar elkaar zijn'

05-01-2020 14:06 Laatste update: 14:46
68

Mo Allach en Vitesse zijn uit elkaar. De Arnhemse club maakte zondagmiddag bekend dat de technisch directeur per direct is vertrokken. Marc van Hintum vervangt hem tot het einde van het seizoen.

Allach (46) keerde tien maanden geleden terug als technisch directeur bij Vitesse. Een succes werd dat niet. Hij struikelde uiteindelijk over de opvolging van Leonid Slutsky. Allach wilde Fred Rutten voor de groep zetten, maar de clubleiding greep in en koos voor clubicoon Edward Sturing. Allach meldde zich vervolgens ziek.

Op de officiële website van Vitesse stelt Allach dat hij toe is aan iets nieuws. "Ik heb eind 2019 de balans opgemaakt waar ik sta en hoe ik verder wil gaan met mijn loopbaan. Na zo'n overweging vind ik dat je eerlijk naar elkaar moet zijn en dan samen een beslissing moet nemen die zowel het beste is voor de club als voor mijzelf", verklaart hij.

"Vitesse is een waanzinnig mooie club, met enorme potentie en waar ontzettend veel prettige en kundige mensen werken. Ik wens iedereen binnen en rondom de club dan ook veel succes toe."

Algemeen directeur Pascal van Wijk baalt. "Zeker op de sleutelposities binnen de club hoop je op stabiliteit en continuïteit. We betreuren daarom het vertrek van Mo, maar tegelijkertijd zijn we blij dat Marc van Hintum bereid is de taken tijdelijk over te nemen. De focus komt allereerst te liggen op de winterse transferperiode. Daarna gaan we zorgvuldig op zoek naar een nieuwe technisch directeur."