Strootman frustreert tegen Franse amateurs: 'Groter raadsel dan ooit, pijnlijk'

Strootman frustreert tegen Franse amateurs: 'Groter raadsel dan ooit, pijnlijk'

05-01-2020 19:42
46

De kritiek op Kevin Strootman zwelt aan in Frankrijk. Zondagmiddag maakte de Nederlandse middenvelder een zéér matige indruk in de tumultueuze Coupe de France-wedstrijd tussen Olympique Marseille en vierdeklasser Trélissac, die uitdraaide op strafschoppen.

Strootman schoot zijn penalty feilloos binnen en had daarmee een aandeel in de 4-2 penaltyzege van Marseille, maar krijgt na afloop onderuit de zak. Het Franse But Football Club schrijft in een analyse dat de Nederlander 'een groter raadsel dan ooit' is.

'Strootman is één van de weinige spelers die Marseille deze winter voor een miljoenenbedrag kan verkopen, maar dat komt niet door zijn prestaties op het veld', klinkt het. 'Tegen amateurs wist Strootman nooit te domineren op het middenveld. Sterker nog, hij vertraagde het spel continu met zijn passes naar achteren. Het was pijnlijk.'

Ook op social media krijgt Strootman veel kritiek. Hij nodigde na afloop de Trélissac-spelers uit in de Marseille-kleedkamer, maar dat werkt bij de fans averechts. 'Nu wachten wij op het prachtige gebaar dat de Trélissac-spelers Strootman uitnodigen in hun kleedkamer tot het einde van het seizoen', is één van de reacties.