'Concurrentie voor De Jong: ontevreden Sevilla oriënteert zich op transfermarkt'

'Concurrentie voor De Jong: ontevreden Sevilla oriënteert zich op transfermarkt'

Gepubliceerd: zondag 5 januari 2020 om 20:23zo 05-01-2020 om 20:23

Laatste update: zondag 5 januari 2020 om 21:09zo 05-01-2020 om 21:09

Luuk de Jong moet vrezen voor zijn positie bij Sevilla. Julen Lopetegui, trainer van de Spaanse subtopper, stoort zich aan het gebrek aan doelpunten en wil in de winterse transferperiode een spits toevoegen aan de selectie. Raul de Tomas wordt genoemd.

Dat meldt het lokale ABC. Sevilla verloor afgelopen zomer Wissam Ben Yedder en Pablo Sarabia en haalde onder meer De Jong als vervanger, maar aanvallend loopt het niet. De Jong pendelt tussen bank en basis en was pas twee keer trefzeker in de Primera División.

Sevilla oriënteert zich daardoor op de komst van een nieuwe spits, klinkt het. De Tomas zou bovenaan het lijstje staan. De Spaanse spits verruilde Real Madrid afgelopen zomer voor Benfica, dat twintig miljoen euro neertelde. De Tomas heeft echter geen basisplaats.

Bij Sevilla is De Tomas meer dan gewenst. Vorig seizoen bewees hij makkelijk het net te kunnen vinden in Spanje door als huurling van Rayo Vallecano veertien keer te scoren. Volgens El Mundo Deportivo zijn de onderhandelingen tussen Sevilla en Benfica al gaande.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws