'Verstandig van PSV, het haalt alle druk en verwachtingen weg bij Malen'

'Verstandig van PSV, het haalt alle druk en verwachtingen weg bij Malen'

06-01-2020 07:16 Laatste update: 07:36
17

Het seizoen van Donyell Malen is voorbij, zo maakte PSV afgelopen weekend bekend. Het statement van de Eindhovense clubs kan op goedkeuring rekenen van het Algemeen Dagblad. EK-deelname zou alleen maar pure winst zijn, klinkt het.

Malen is afgelopen week met succes geopereerd in de Verenigde Staten en gaat de komende maanden werken aan zijn herstel. De topscorer van PSV heeft geen kruisbandblessure zoals Memphis Depay, maar de operatie 'bevestigde nogmaals hoeveel geluk hij heeft gehad', schrijft het AD. 'Malen had ook alles in zijn knie af kunnen scheuren.'

"De dokters zien het als een lichte ingreep en daar ben ik - hoewel het allemaal vervelend is - toch blij mee", zegt Malen, geciteerd door het dagblad. "Ik ga er nu alles aan doen om beter en sterker terug te komen."

Nu is er 'slechts' letsel aan een buitenband. Volgens PSV komt Malen dit seizoen niet meer in actie. 'Die verwachting uitspreken is een verstandige keuze, bewust zo gemaakt. Het haalt alle druk en geforceerde verwachtingen weg in de komende revalidatie, zonder dat het een positiever verloop uitsluit. Er komt bijvoorbeeld ook nog een zomer aan met een EK.'

Oranje-bondscoach Ronald Koeman kan de komende maanden aan de slag met alternatieven. 'En mocht het herstel van Malen in de luwte als een tierelier gaan, dan kan er te zijner tijd altijd nog worden overlegd', besluit het AD.